Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta
Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta
10 ingredienser
20 min
Krabba på burk använder man kanske inte så ofta, men den ska inte underskattas. Den är billig och kan enkelt förvaras hemma i skafferiet.
Ingredienser
- 50 g smör
- 1,5 klyfta vitlök
- 1 chilifrukt
- 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
- 2 msk citron, färskpressad
- 120 g krabbkött
- 4 port spaghetti
- parmesanost
- salt
- citron, till servering
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Finhacka vitlök och urkärnad chilifrukt och fräs dem i smöret utan att det tar färg.
- Strö i persiljan, tillsätt citronsaften och rör till sist ner krabbköttet. Smaka av med salt.
- Koka spaghettin, lägg upp den på ett stort fat och blanda i krabbröran. Avsluta med hyvlad eller riven parmesanost. Servera med en klyfta citron.