Citronlax i folie

Foto: Jenny Grimsgård
Citronlax i folie
7 ingredienser
Superenkel och god rätt som kan lagas i stora mängder och sedan ätas kall allt eftersom i flera dagar. /Ulrika Hoffer - Receptet kommer från boken Råsmart familj.
Kolla in fler recept och läs mer om boken
.
Ingredienser
- 1 laxsida [ca 1.5 kg]
- 2 citroner
- 1 röd chilifrukt
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- Ugnsfolie
Servera med
- sallad, quinoa, råris eller ugnsbakad sötpotatis
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxen på ett folieark.
- Salta och peppra.
- Tvätta citronerna noga.
- Skiva dem och lägg skivorna på laxen.
- Kärna ur och hacka chilin.
- Strö den över alltsammans.
- Gör ett paket av foliearket runt om laxen.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 20–30 minuter. Känn dig fram, tiden varierar med laxens storlek.
- Servera med en sallad, quinoa, råris eller ugnsbakad sötpotatis.
- Ringla över vätskan i foliepaketet, den smakar gott av fisk och citron.