Currygryta med köttfärs och kikärtor

Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Currygryta med köttfärs och kikärtor

25

14 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 förp kikärtor
  • 2 morötter
  • 1 dl purjolök, strimlad
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 5 dl hönsbuljong
  • ev chilifrukt
  • salt
  • peppar
  • rapsolja (eller smör)

Tillbehör:

  • matlagningsyogurt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala morötterna och skiva i mindre bitar. Skär
  2. Äpplet i tärningar.
  3. Bryn köttfärs i lite smör eller olja. Tillsätt lök, äpple, kikärtor, curry,
  4. Spiskummin, salt och peppar och bryn någon minut. Häll på hönsbuljongen och
  5. Låt koka i 20 minuter. Blanda i morötterna och purjolöken precis innan
  6. Servering. Smaka av med salt, peppar och ev. lite chilipeppar. Toppa med en
  7. Klick matlagningsyogurt.