Grillad kycklingfilé med yoghurtdressing

158 röster
4
Grillad kycklingfilé med yoghurtdressing
Foto: Martin Skredsvik

Grilla kycklingfilé och servera med yoghurtdressing och tomatsalsa. Kycklingfiléer är något som många har liggande i frysen, lägg dem på grillen och servera med smakrika tillbehör! /Ulrika & Anna

Recept ur boken Mat i blomstertid.

Visa mer
4

Du behöver

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 8-10 blad mynta
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

Yoghurtdressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk flytande honung
  • 10-12 blad mynta
  • 0,5 gurka
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1-2 msk koriander, fnhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk limesaft
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kyckling
    Lägg kycklingfiléerna i en skål.
  2. Blanda finhackad eller pressad vitlök med olja, vinäger, honung och finhackade myntablad till en marinad.
  3. Salta och peppra.
  4. Låt filéerna ligga ett tag i marinaden.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Grilla kycklingen på en het kolgrill, 2 minuter på varje sida så filéerna får fin färg runtom.
  7. Låt sedan köttet stekas klart i ugnen i cirka 15 minuter. På så sätt får filéerna den goda kolsmaken och behåller sin saftighet.
  8. Yoghurtdressing
    Lägg matyoghurten i en bunke och blanda ner olivolja, pressad vitlök, honung och finstrimlade myntablad.
  9. Skala gurkan.
  10. Dela den på längden och gröp ur kärnhuset med hjälp av en tesked.
  11. Riv sedan gurkköttet på den grövre delen av ett rivjärn.
  12. Krama ur vätskan och blanda ner gurkhacket i yoghurten.
  13. Smaka av med salt och peppar.
  14. Tomatsalsa
    Skär tomaterna i klyftor, kärna ur dem och hacka klyftorna i mindre bitar.
  15. Finhacka rödlöken och blanda ihop med tomaterna i en bunke.
  16. Tillsätt koriander, olivolja, sweet chilisås och limesaft.
  17. Smaka av med salt och peppar.
  18. Vid servering
    Servera de varma kycklingfiléerna med den kalla yoghurtdressingen och tomatsalsan.
5 augusti 2010

Laddar fler recept...