Köttfärssås med linser

Få en nystart med goda GI-maten
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Köttfärssås med linser

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja
  • 1 förp krossade tomater [ca 400 g]
  • 1,5 dl linser, torkade
  • 0,5 dl svarta oliver [100-150 g]
  • 1 msk basilika, torkad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Serveras med

  • fullkornspasta
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i färsen.
  3. Bryn i några minuter.
  4. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare någon minut.
  5. Häll i krossade tomater, linser, oliver och torkad basilika och låt koka i 20 minuter eller längre.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med fullkornspasta och cocktailtomater.