Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Köttfärssås med linser
Foto: Malte Danielsson
Köttfärssås med linser
Betyg: 2.9 av 5 (33 röster)
33
Spara
Av:
Ulrika Davidsson
12
ingredienser
Hälsomat
Snabbt
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
olivolja
1 förp krossade tomater [ca 400 g]
1,5 dl linser, torkade
0,5 dl svarta oliver [100-150 g]
1 msk basilika, torkad
salt (efter smak)
peppar (efter smak)
Serveras med
fullkornspasta
körsbärstomater
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala och hacka lök och vitlök fint.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i färsen.
Bryn i några minuter.
Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare någon minut.
Häll i krossade tomater, linser, oliver och torkad basilika och låt koka i 20 minuter eller längre.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med fullkornspasta och cocktailtomater.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut