Gröt med linfrön och torkad frukt

Gröt med linfrön och torkad frukt
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Gröt med linfrön och torkad frukt

0

3 steg att laga

5 ingredienser

Gröt kan kokas av mycket. Prova dinkelflingor, rågflingor, kornflingor, quinoaflingor, boveteflingor, nakenhavre eller fiberhavregryn. Det går också bra att blanda olika flingor och göra en dubbel sats och värma dagen därpå! /Ulrika Davidsson

Ingredienser

  • 1,5 dl flingor
  • 3 dl vatten
  • 1 salt
  • 2 tsk linfrön (eller solrosfrön)
  • 2 msk torkade tranbär (eller hackade aprikoser)

Gör så här

  1. Lägg i alla ingredienserna i en kastrull och låt koka upp.
  2. Låt koka på svag värme 3–10 minuter beroende på vilka flingor du valt. Läs på förpackningen och följ instruktionerna. Ju längre koktid desto bättre.
  3. Prova att servera gröten med havremjölk eller sojamjölk.