Gröt med linfrön och torkad frukt

Gröt med linfrön och torkad frukt
Foto: Malte Danielsson

Gröt kan kokas av mycket. Prova dinkelflingor, rågflingor, kornflingor, quinoaflingor, boveteflingor, nakenhavre eller fiberhavregryn. Det går också bra att blanda olika flingor och göra en dubbel sats och värma dagen därpå! /Ulrika Davidsson

Äggröra och skinka

är även det en bra start på dagen.

26 maj 2010

Du behöver

  • 1,5 dl flingor
  • 3 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk linfrön eller solrosfrön
  • 2 msk torkade tranbär eller hackade aprikoser

Gör så här

  1. Lägg i alla ingredienserna i en kastrull och låt koka upp.
  2. Låt koka på svag värme 3–10 minuter beroende på vilka flingor du valt. Läs på förpackningen och följ instruktionerna. Ju längre koktid desto bättre.
  3. Prova att servera gröten med havremjölk eller sojamjölk.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept