Sydstatsgrill med cajunris, kotlett och grillad majskolv

Foto: TV4
Sydstatsgrill med cajunris, kotlett och grillad majskolv
12 ingredienser
En kryddig rätt med kött och majs från grillen som serveras med ris med bönor och grönsaker.
Ingredienser
- 4 grillkotletter
- 4 färska majskolvar
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd spansk chilifrukt
- 2 tsk hel spiskummin
- 3 msk olivolja
- 2 dl ris (jasmin eller basmati är godast)
- 4 dl vatten
- 2 msk koncentrerad kycklingfond
- 1 förp svarta bönor (à 400 g)
Gör så här
- Skär lök och paprika i små bitar. Finhacka vitlök och urkärnad chili.
- Fräs grönsakerna och spiskummin i olja i en panna. Tillsätt ris, vatten och kycklingfond.
- Koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
- Skölj bönorna, låt dem rinna av och vänd ner i det kokta riset.
- Skär med en kniv av fettkanten på köttet.
- Grilla kotletterna över direkt värme i 8 minunter. Vänd några gånger under grillningen.
- Grilla majskolvarna med blasten på, ca 10 minuter.
- Servera gärna med en tomatsallad.