Sommaren godaste flintastek

Sommaren godaste flintastek
10 ingredienser
En köttbit med hetta från chili att lägga på grillen. Serveras med en morot- och avokadosallad samt limeyoghurtssås.
Ingredienser
- 1 flintastek, chilimarinerad
- 6 morötter
- 2 avokador
- 5 salladslökar
- 1 kruka färsk koriander
- 1 röd spansk chilifrukt
- 0,5 limefrukt
- 2 dl matyoghurt
- 1 limefrukt, skal och saft
- 0,5 msk honung
Gör så här
- Börja med salladen. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av och spola morötterna hastigt i kallt vatten.
- Skala och skär avokadon i tärningar. Finstrimla salladslök och koriander.
- Kärna ur och finhacka chilin. Strö över flingsalt. Lägg allt i en stor bunke och vänd försiktigt.
- Blanda yoghurt, limeskal, limesaft och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
- När glöden är grå är det dags att börja grilla. Skär med en kniv i svålen.
- Grilla i 25 minuter. Vänd flera gånger under grillningen.
- Låt köttet vila en stund.
- Skär flintasteken i tunna skivor och servera med salladen och limeyoghurtsåsen.