Grillat kycklinglår med sommarsallad

Foto: TV4
Grillat kycklinglår med sommarsallad
13 ingredienser
En solgul sommarsallad med mango, tomater och paprika serveras med ugnsbakat och sedan grillat kycklinglår.
Ingredienser
Kyckling
- 4 kycklinglår
- olja
Sommarsallad
- 1 mango
- 2 gula paprikor
- 6 tomater, gärna gula
- 1 bananschalottenlök
- 4 rädisor
- 0,5 dl kallpressad rapsolja
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- färska basilikablad (eller valfria örter)
- rädisa
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Kyckling
- Börja med att skära bort ovanlårbenet.
- Bryt loss och släng det. Rulla sedan in låret i värmetålig plastfilm eller bind det med bindgarn.
- Baka av på 110-gradig ugnsvärme till en innetemperatur av 65 grader.
- Låt svalna.
- Pensla låret med lite olja och grilla till fin färg.
- Serveras med sommarsalladen.
Sommarsallad
- Skala mangon och skär i långa stavar.
- Spara småbitarna av mangon till ett annat tillfälle.
- Skär sedan paprikan och tomaterna i oregelbundna bitar.
- Skala och skiva bananschalottenlöken så tunt som möjligt.
- Blanda olja och vinägern.
- Blanda vinägretten med paprikan och tomaterna.
- Salta och peppra.
- Lägg upp i djup tallrik och strö mangostavarna och löken runt om.
- Garnera med basilikablad, rädisa eller andra örter.