Ullas rabarber- och hallonkaka med lättvispad grädde
Ullas rabarber- och hallonkaka med lättvispad grädde
10 ingredienser
ca 45 m
Rabarber och hallon tillsammans gör underverk i denna enkla men goda kaka. Lite, lite flingsalt lyfter smakerna ännu mer.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl rörsocker
- 1 dl havregryn
- 225 g smör + (smör till att smörja formen)
- flingsalt
- 500 g rabarber
- 500 g hallon
- 5 msk rörsocker
- 2 msk potatismjöl
- 1 tsk kardemumma
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda, vetemjöl, råsocker, havregryn, smör och salt i en matberedare och kör tills den precis går ihop.
- Smöra en springform och fodra formen med deg så att det bildas en kant i formen. Spara resterande deg till “locket”.
- Dra bort skalet på den platta sidan av rabarbern. Skär ner rabarbern i mindre bitar och blanda med hallon, råsocker och potatismjöl.
- Häll ut rabarber- och hallonblandnigen i pajskalet. Pudra med kardemumma och toppa med kluttar av resterande deg.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter eller tills den har fått fin färg.
- Låt svalna och servera med lättvispad grädde.