Ugnsstekt hel kyckling

Ugnsstekt hel kyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsstekt hel kyckling

9 ingredienser

Hel kyckling finns ofta till bra pris. Är den stor räcker det med en, välj annars två mindre kycklingar. Ris, pasta eller couscous är gott till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 hel kyckling
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 25 g smör, smält
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl persilja, hackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm ugnen till 175°. Gnid in kycklingen runtom med salt och peppar. Hacka vitlöken och strö den och rosmarin både på och inuti kycklingen. Lägg den i en ugnsform.
  2. Pensla den med smält smör och stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
  3. Ta upp kycklingen, vispa ur pannan med buljongen och sila ner skyn i kastrull. Späd med grädden och koka ihop. Strö på persilja.