Ugnsrostad bulgogikyckling med pommes och chilimajonnäs
Ugnsrostad bulgogikyckling med pommes och chilimajonnäs
22 ingredienser
Dippvänlig rätt med ugnsrostade kycklingben som får god smak av en marinad gjord på bland annat soja, sesam och vitlök. Till kycklingen serveras en lite lagom het majonnäs smaksatt med den koreanska chilipastan gochujang och pommes.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 1,2 kg kycklingben
- 2 msk japansk soja, till pensling
- 900 g pommes frites
Bulgogi
- 3 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 3 klyftor vitlök, riven
- 2 msk flytande honung
- 1 msk vit balsamvinäger (eller risvinäger)
- 2 msk rostade sesamfrön
- svartpeppar
Gochujangmajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 2-3 msk gochujang
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 tsk sesamolja
Sallad
- 1 cosmopolitansallad
- 1 gurka
- 250 g körsbärstomater
- 2 salladslökar, skivade
- 2 msk japansk soja
- 1 msk vit balsamvinäger (eller risvinäger)
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingbenen på ett galler som du ställer på en plåt. Pensla kycklingen med soja och rosta i ugnen i totalt 35 minuter.
- Efter 20 minuter, lägg pommes frites på en plåt och sätt in i ugnen under kycklingen.
- Blanda ihop allt till bulgogin och peppra generöst. Ta ut kycklingen efter totalt 25 minuter och pensla med bulgogin. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 10 minuter.
- Blanda allt till gochujangmajonnäsen.
- Skär sallad och gurka i munsstora bitar, halvera tomater och skiva salladslök tunt. Lägg i en salladsskål och ringla över soja och vit balsamvinäger. Rör om.
- Ta ut kyckling och pommes ur ugnen. Salta pommes lätt. Servera med den goda såsen och den krispiga salladen.