Ugnsrostad bulgogikyckling med pommes och chilimajonnäs

koket.se
Ugnsrostad bulgogikyckling med pommes och chilimajonnäs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Ugnsrostad bulgogikyckling med pommes och chilimajonnäs

22 ingredienser

Dippvänlig rätt med ugnsrostade kycklingben som får god smak av en marinad gjord på bland annat soja, sesam och vitlök. Till kycklingen serveras en lite lagom het majonnäs smaksatt med den koreanska chilipastan gochujang och pommes.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg kycklingben
  • 2 msk japansk soja, till pensling
  • 900 g pommes frites

Bulgogi

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 3 klyftor vitlök, riven
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller risvinäger)
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • svartpeppar

Gochujangmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2-3 msk gochujang
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk sesamolja

Sallad

  • 1 cosmopolitansallad
  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 salladslökar, skivade
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller risvinäger)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingbenen på ett galler som du ställer på en plåt. Pensla kycklingen med soja och rosta i ugnen i totalt 35 minuter.
  2. Efter 20 minuter, lägg pommes frites på en plåt och sätt in i ugnen under kycklingen.
  3. Blanda ihop allt till bulgogin och peppra generöst. Ta ut kycklingen efter totalt 25 minuter och pensla med bulgogin. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 10 minuter.
  4. Blanda allt till gochujangmajonnäsen.
  5. Skär sallad och gurka i munsstora bitar, halvera tomater och skiva salladslök tunt. Lägg i en salladsskål och ringla över soja och vit balsamvinäger. Rör om.
  6. Ta ut kyckling och pommes ur ugnen. Salta pommes lätt. Servera med den goda såsen och den krispiga salladen.