Ugnsomelett med tomater

Ugnsomelett med tomater
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Ugnsomelett med tomater

7 ingredienser

30 m

Här kommer ett enkelt och väldigt gott lunchrecept! För vad sägs om en matig ugnsomelett med tomat, parmesanost och gräslök?

Se Karoline Pettersson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 8-10 ägg
  • 1 dl vatten
  • 3 msk parmesanost
  • 12 körsbärstomater
  • 1 msk gräslök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg med vatten, salt och peppar.
  3. Skiva tomaterna och finhacka gräslöken.
  4. Häll upp äggsmeten i en ugnsform.
  5. Toppa äggsmeten med de skivade tomaterna och den hackade gräslöken.
  6. Riv tillslut över parmesanost.
  7. Tillaga omeletten i ugnen i ca 20 minuter, eller tills äggstanningen stelnat helt.