Ugnsgrillade grönsaker med tonfiskdressing och krutonger

POPULÄRT
koket.se
Ugnsgrillade grönsaker med tonfiskdressing och friterad kapris
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Ugnsgrillade grönsaker med tonfiskdressing och krutonger

21 ingredienser

En favoritsallad hemma hos Stefan - grönsaker i säsong rostas i ugnen och bjuds på ett stort fat tillsammans med en krämig dressing på tonfisk, brödkrutonger och bacon.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 purjolök
  • 1 broccoli
  • 2 gula lökar
  • 1 rödlök
  • 1 romansallad
  • 1 rosésallad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 2 skivor levainbröd
  • 1 kruka färsk persilja, grovt skuren

Tonfiskdressing

  • 1 burk tonfisk i olja
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Krutonger

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär brödet i tärningar. Lägg i en ugnssäker form och vänd runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen ca 10 minuter.

Ugnsrostade grönsaker

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skär zucchinin i grova bitar. Ansa och skär purjolök och broccoli i grova bitar. Skala och skär gul lök och röd lök i grova bitar.
  2. Lägg alla skurna grönsaker på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Blanda runt och rosta i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter tills grönsakerna är genombakta och har fått fin färg.
  3. Häll de varma grönsakerna i en bunke och vänd runt med plockade blad från romansallad och rosésallad, ytterligare olivolja, salt och svartpeppar.

Tonfiskdressing

  1. Lägg avrunnen tonfisk, majonnäs, crème fraiche, finriven vitlök och finrivet citronskal i en skål. Blanda ihop och smaka av med salt och peppar.

Stekt bacon

  1. Strimla baconet och stek det knaprigt i lite olja i stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Servering

  1. Lägg upp grönsaks- och salladsblandningen på fat. Toppa med bacon och krutonger. Ringla tonfisksås över och avsluta med persiljan.