En favoritsallad hemma hos Stefan - grönsaker i säsong rostas i ugnen och bjuds på ett stort fat tillsammans med en krämig dressing på tonfisk, brödkrutonger och bacon.
Skär brödet i tärningar. Lägg i en ugnssäker form och vänd runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen ca 10 minuter.
Ugnsrostade grönsaker
Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skär zucchinin i grova bitar. Ansa och skär purjolök och broccoli i grova bitar. Skala och skär gul lök och röd lök i grova bitar.
Lägg alla skurna grönsaker på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Blanda runt och rosta i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter tills grönsakerna är genombakta och har fått fin färg.
Häll de varma grönsakerna i en bunke och vänd runt med plockade blad från romansallad och rosésallad, ytterligare olivolja, salt och svartpeppar.
Tonfiskdressing
Lägg avrunnen tonfisk, majonnäs, crème fraiche, finriven vitlök och finrivet citronskal i en skål. Blanda ihop och smaka av med salt och peppar.
Stekt bacon
Strimla baconet och stek det knaprigt i lite olja i stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Servering
Lägg upp grönsaks- och salladsblandningen på fat. Toppa med bacon och krutonger. Ringla tonfisksås över och avsluta med persiljan.