Ugnsbakat grönsaksris från Puglia

koket.se
Ugnsbakat grönsaksris från Puglia
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ugnsbakat grönsaksris från Puglia

12 ingredienser

1 h

Tiella di verdure heter den här härliga rätten fylld av ugnsrostade grönsaker som får tillagas tillsammans med ris i ugnen. Ett perfekt tillbehör till helgmiddagen kanske?

Se Tove Nilsson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 potatisar, skalad och tärnad (fast sort)
  • 2 röda paprikor, tärnade
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 dl carnaroliris (risottoris)
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • 50 g pecorinoost, riven (eller parmesanost)
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla grönsaker, persilja och ris med 1 dl olivolja i en ugnsform. Salta och peppra.
  3. Täck med vatten, precis där riset slutar. Lägg på ett lock, eller ugnsfolie, och baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  4. Toppa med ost och ströbröd. Höj värmen till 250 grader och baka ytterligare 20 minuter tills den fått fin färg.