Ugnsbakat grönsaksris från Puglia
Ugnsbakat grönsaksris från Puglia
12 ingredienser
1 h
Tiella di verdure heter den här härliga rätten fylld av ugnsrostade grönsaker som får tillagas tillsammans med ris i ugnen. Ett perfekt tillbehör till helgmiddagen kanske?
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 2 potatisar, skalad och tärnad (fast sort)
- 2 röda paprikor, tärnade
- 1 zucchini, tärnad
- 1 gul lök, finhackad
- 4 klyftor vitlök, finhackad
- 1 dl persilja, hackad
- 3 dl carnaroliris (risottoris)
- 1 dl olivolja
- salt
- peppar
- 50 g pecorinoost, riven (eller parmesanost)
- 0,5 dl ströbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda alla grönsaker, persilja och ris med 1 dl olivolja i en ugnsform. Salta och peppra.
- Täck med vatten, precis där riset slutar. Lägg på ett lock, eller ugnsfolie, och baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Toppa med ost och ströbröd. Höj värmen till 250 grader och baka ytterligare 20 minuter tills den fått fin färg.