Tiella di verdure heter den här härliga rätten fylld av ugnsrostade grönsaker som får tillagas tillsammans med ris i ugnen. Ett perfekt tillbehör till helgmiddagen kanske?
Se Tove Nilsson laga receptet
Ingredienser
2 potatisar, skalad och tärnad (fast sort)
2 röda paprikor, tärnade
1 zucchini, tärnad
1 gul lök, finhackad
4 klyftor vitlök, finhackad
1 dl persilja, hackad
3 dl carnaroliris (risottoris)
1 dl olivolja
salt
peppar
50 g pecorinoost, riven (eller parmesanost)
0,5 dl ströbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla grönsaker, persilja och ris med 1 dl olivolja i en ugnsform. Salta och peppra.
Täck med vatten, precis där riset slutar. Lägg på ett lock, eller ugnsfolie, och baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Toppa med ost och ströbröd. Höj värmen till 250 grader och baka ytterligare 20 minuter tills den fått fin färg.