Ugnsbakad ravioli

Ugnsbakad ravioli
10 ingredienser
30 m
Ugnsbakad ravioli med ett krispigt täcke av panko och parmesanost är en riktigt populär vardagsräddare.
Ingredienser
- 1 lök, finhackad
- olivolja
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- ca 100 g tomatpuré
- 2 dl vispgrädde
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 2 dl parmesanost, finriven
- 0,75 dl pankoströbröd
- pasta (färsk fylld pasta eller ravioli)
Gör så här
- Fräs lök i olivolja tills den är genomskinlig. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Fräs i minst 10 minuter tills det är rött som tegelstenar och doftar karamelliserad tomat.
- Häll i grädde, krossade tomater och vatten. Blanda runt och ta bort panna från plattan.
- Finriv parmesanost och blanda med pankoströbröd.
- Häll såsen i en ugnsform eller behåll den i pannan om den tål ugn.
- Lägg den okokta pastan i såsen så att den täcks.
- Strö på parmesanblandningen.
- Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter.