Ugnsbakad rabarber med nötcrunch och vaniljglass

Ugnsbakad rabarber med nötcrunch och vaniljglass
Foto: Tv4

Ugnsbakad rabarber med nötcrunch och vaniljglass

Av: Magnus - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40 m

Avsluta middagen med en riktigt god dessert bestående av ugnsbakad rabarber med nötcrunch och vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ugnsbakad rabarber

  • 400 g rabarber
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk limejuice

Mandel- och pistagecrunch

  • 1 dl sötmandel
  • 0,5 dl pistagenötter
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl havregryn

Till servering

  • vaniljglass
  • limefrukt

Gör så här

Ugnsbakad rabarber

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa rabarberna.
  2. Koka en sockerlag på vatten, socker och lime. Slå lagen över rabarberna och ställ in i ugnen. Baka i 5-7 minuter. Kyl sedan ner.

Mandel- och pistagecrunch

  1. Hacka mandeln och pistagenötterna.
  2. Smält smöret och sockret i en stekpanna. Lägg i nöthacket tillsammans med havregrynen. Koka ihop till fin färg.
  3. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka sedan upp till ett crunch.

Vid servering

  1. Lägg upp ett par bitar rabarber på varje tallrik. Ta med lite av lagen som en sås och strö sedan över crunchet. Toppa med en kula vaniljglass och garnera med lite limezest.