Ugnsbakad kyckling med pasta - Paolo Robertos recept

58 röster
1 h
4

Smakrik pastarätt med ugnsbakad kyckling, rosmarin och citron. En vardagsmiddag med guldkant helt enkelt!

Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 400 g mezze penne, eller annan kort pasta
  • 600 g kycklingbröst (helst med skinnet kvar) 2 tsk salt
  • 1-2 torkade peperoncino (chili), smulade
  • 3 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 dl vitt vin
  • persilja, finhackad för att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda salt, peppar, pepperoncino, rosmarin (2 msk) och vitlök i en skål. Gnid in kycklingen med citronsaft och strö sedan kryddblandningen över kycklingen. Pressa in kryddorna med handflatan.
  3. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg över kycklingen i en stor ugnsform som ska rymma hela maträtten.
  4. Vispa ur all sky i pannan, med en skvätt vin (ca 0,5 dl). Häll över skyn i ugnsformen, strö över lite extra av kryddblandningen och ringla över lite olivolja (ca 0,5 dl) och vin (ca 1 dl) om det behövs för att få tillräckligt med sky.
  5. Sätt in formen med kycklingen mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är ordentligt genomstekta och har en innetemperatur på 70-75 grader. Ös då och då, lite av skyn över kycklingen.
  6. Koka pastan i lättsaltat vatten, enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. Ta kycklingen ur formen och håll den varm.
  7. Häll pastan i ugnsformen och blanda noga med olivolje- och vinskyn. Servera pastan med kycklingen överströdd med persilja.
24 november 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept