En traditionell ugnsbakad fläskstek kommer här i sällskap med läckra vitlöksbönor. Om det skulle bli något över av steken smakar den utmärkt som pålägg på smörgås.
Värm ugnen till 175°. Klappa in salt och peppar runt hela steken. Lägg steken på galler i en ugnssäker form. Baka steken i ugnen i ca 2 timmar eller tills innertemperaturen når 70°. Svep då in steken i folie och låt den vila minst 15 minuter innan den skärs i tunna skivor.
Koka ihop vinet till hälften. Lös upp buljongtärningen i det kokande vinet. Blanka av med smöret strax före servering.
Koka upp lättsaltat vatten och koka bönorna i ungefär 5 minuter. Spola av dem med kallt vatten för att avstanna kokningen och låt dem rinna av. Skala löken och hacka den fint. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Fräs lök och vitlök i smöret under omrörning i ca 2 minuter. Tillsätt grädden och låt sjuda i 3- 4 minuter. Krydda med salt och peppar. Sila grädden över bönorna. Servera med rödvinssåsen och köttet.