Ugnsbakad fänkål med rösti

0 röster
4
Ugnsbakad fänkål med rösti
Foto: TV4

Här en rösti med gott om grönsaker till den ugnsbakade fänkålen.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 stora fänkålsstånd
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk smör
  • 30 cl torr vermouth, vitt vin eller vatten
  • salt och peppar

Rösti:

  • 400 g zucchini
  • 400 g morötter
  • 400 g potatis
  • 400 g palsternacka eller rotselleri
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 tsk timjan eller rosmarin
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Du behöver också:

  • ett ark smörpapper

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär bort stjälkarna från fänkålen, men spara vipporna. Skär varje fänkålshuvud i halvcentimetertjocka skivor. Smörj en ugnssäker form och lägg i skivorna. Skiva vitlöksklyftan och blanda i den. Fördela smöret över. Häll på vermouth (eller vinet eller vattnet). Krydda rejält med salt och peppar och blanda. Skrynkla smörpapperet, vät det och stoppa det om fänkålen. Ugnsbaka i 30-40 min.
  2. Riv alla grönsaker och potatisen grovt. Klappa dem torra med hushållspapper och blanda dem med mjöl, örter, salt och peppar. Dela upp i fyra delar. Fräs en del av grönsakerna i taget i smör i en stekpanna och tryck ihop dem till ett jämnt lager. Stek grönsakerna ca 3 minuter, tills de är gyllene och hänger ihop. Vänd dem med hjälp av en stekspade och stek ytterligare 3 minuter på andra sidan. Gör likadant med de återstående delarna.
  3. Fördela röstin på fyra varma tallrikar. Lägg fänkålen ovanpå. Dekorera med fänkålsvipporna.
26 januari 2009
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept