Ugnsbakad brie med nötter

koket.se
Ugnsbakad brie med nötter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Ugnsbakad brie med nötter

8 ingredienser

Ta din brieost till en ny nivå och baka den i ugnen. När osten blivit mjuk i kanterna och härligt rinnig i mitten toppas den med sötrostade nötter och bjuds med rostad surdegsbröd.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 brieost, eller camembertost (à ca 500 g)
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 0,5 dl salta cashewnötter
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk torkade tranbär
  • 4 msk honung
  • 1 kruka gräslök

Till servering

  • vitt surdegsbröd, rostat i skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Skär ett rutmönster i osten. Lägg den i en ugnssäker form, sätt in i ugnen i 10-15 minuter
  3. Skär gräslöken fint. Hacka hasselnötter och cashewnötter grovt.
  4. Rosta nötterna och sesamfrön i en torr panna till gyllene.
  5. Lägg i tranbär och häll på honung. Salta och låt allt koka ihop 1 minut och ta sedan från plattan.
  6. Toppa osten med nöt- och tranbärsblandningen. Strö över gräslöken. Bjud med rostat surdegsbröd.

Här hittar du recpetet på Siris gratäng med sötpotatis och bryssekål som serveras till den bakade brieosten.