• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnsbakad banan i rom

37 röster
20 m
4

Ugnsbakad banan i rom med hemgjord vaniljglass är alltid ett härligt avslut på en trevlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 m
4
4 portioner

Du behöver

Bananer

  • 4 bananer
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl rom

Vaniljglass

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 0,5 dl florsocker (eller strösocker)
  • 1 tsk vaniljsocker (eller 0,5 tsk vaniljpulver)

Gör så här

  1. Bananer
    Värm bananerna i ugn på 175 grader i 10 minuter. Blanda rom och sirap och slå över bananerna. Ös minst en gång efter tillsättandet. Värm tills bananerna börjar få yta och det luktar markant rom från ugnen.
  2. Servera omedelbart med en kula vaniljglass.
  3. Vaniljglass
    Vispa grädden med elvisp, medelhårt.
  4. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt socker och vaniljpulver. Vispa samman och vispa sedan ner grädden. Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i cirka 3-4 timmar.
26 november 2019