Två kebabsåser

106 röster
4
Två kebabsåser
Foto: TV4

Här är två goda såser, utmärkta till kebaben!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Röd kebabsås:

  • 500 g krossad tomat
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • fint hackad spansk pepparfrukt

Vit kebabsås:

  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Röd kebabsås: Finhacka den gula löken. Häll tomatkrosset i en kastrull och tillsätt lök, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Koka upp och krydda med svartpeppar, socker och spiskummin. Låt koka i ca 20 minuter på svag värme. Avsluta med att ge önskad hetta med finhackad spansk peppar. Kan serveras ljummen eller kall.
  2. Vit kebabsås: Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt. Förvara svalt till servering.
25 augusti 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept