Två julsnittar med köttbullar

IKEA Två julsnittar med köttbullar
Foto: Köket.se

Två julsnittar med köttbullar

17 ingredienser

30 min

Två enkla och goda snittar till julfest och julbuffé! En variant med kavring, klassisk rödbetssallad och köttbullar och en variant med stuvad grönkål.

IKEA 365+ Stekpanna
IKEA 365+ Stekpanna

IKEA 365+ Stekpanna

Dag ut och dag in hjälper denna stekpanna dig att laga alla typer av rätter.

Läs mer

Ingredienser

st av varje

Rödbetssallad

  • 400 g inlagda rödbetor (hela)
  • 0,5 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Stuvad grönkål

  • 150 g grönkål
  • smör, till stekning
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g ädelost
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 10 skivor kavring
  • 1 förp IKEA HUVUDROLL köttbullar
  • 15-20 rågkrustader
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

Rödbetssallad

  1. Häll av rödbetorna och skär till små tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna och tärna äpplet fint.
  2. Blanda ihop rödbetor, lök och äpple med dijonsenap och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Stuvad grönkål

  1. Skölj och dra bladen av grönkålen, och hacka upp grovt. Fräs kålen i smör tills den fått lite yta. Sänk värmen, häll över grädden och smula ner ädelosten. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar

Servering

  1. Rosta kavringen och skär till 20 snittar.
  2. Stek köttbullarna i smör tills de är genomstekta. Ta av från värmen och skär varje köttbulle på mitten.
  3. Lägg upp rödbetssalladen på kavringen och den stuvade grönkålen i krustaderna. Lägg på en köttbullshalva på varje snitt. Strö lite persilja över snitten med rödbetssallad.
TIPS!
IKEA HUVUDROLL Köttbullar
IKEA huvudroll köttbullar

IKEA HUVUDROLL Köttbullar

Enkla att tillaga och servera – en smakfull ikon från IKEA.

Läs mer