Tuttifruttitårta med jordgubbar och vit choklad

POPULÄRT
Tuttifruttitårta med jordgubbar och vit choklad
Foto: TV4

Tuttifruttitårta med jordgubbar och vit choklad

Av: Leticia Johnsson

Från: Det stora tårtslaget

13 ingredienser

Tro det eller ej, men innanför väskans yttre göms en tårta med rosa bottnar smaksatta med jordgubbar och tuttifrutti och en fyllning av vit chokladganache.

Ingredienser

Botten

  • 640 g strösocker [7,5 dl]
  • 675 g vetemjöl [11,25 dl]
  • 31,25 g bakpulver [6,25 tsk]
  • 1,25 tsk salt
  • 375 g smör, rumstemperat
  • 4 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 40 g vaniljsocker [5 msk]

Tuttifruttimix

  • ca 3 dl frysta jordgubbar
  • tuttifrutti-essens (efter smak)

Vit chokladganache

  • 6 dl grädde
  • 400 g vit bakchoklad
  • färska jordgubbar

Gör så här

Botten

  1. Blanda alla torrvaror (utom vaniljsockret) i en bunke, lägg i lite smör i taget. Vispa så allt blandas, häll i hälften av vätskan och blanda.
  2. Häll resterande vätska i en separat bunke tillsammans med ägg och vaniljsocker. Vispa ihop och blanda sedan med smörblandningen.

Tuttifruttimix

  1. Mixa jordgubbarna och smaksätt med essens. Testa dig fram i vad du tycker är lagom. Tänk på att inte snåla dock då detta skall blandas ihop med smeten och för att smaken inte ska försvinna så behöver man lite mer än vanligt. Trixet är att hela tiden smaka av tills du känner själv att det smakar tutti frutti.
  2. Blanda ihop lite i taget med vaniljsmeten tills du hittar en smak som du är nöjd med. Bottnarna kommer få en rosa ton.
  3. Baka bottnarna i fyrkantiga formar och grädda på 175 grader. Bakar du tunna bottnar så är gräddtiden ca 8-10 minuter.

Vit chokladganache

  1. Värm upp grädde. Hacka chokladen och ha i en bunke. Häll över grädden och låt stå i 2 min. Rör sedan om ordentligt och ha sedan i kyl 4 timmar eller över natten.
  2. Vispa upp ganachen och bred på tårtbottnarna. Skiva jordgubbar och toppa ganachen med dessa.