Tutti fruttiparfait

koket.se
Tutti fruttiparfait
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Tutti fruttiparfait

5 ingredienser

20 m + tid i frys

En enkel och krämig parfait som smakar tutti frutti är ett gott alternativ till glass och som inte behöver tillredas i glassmaskin.

Se Magnus Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 100 g äggvita
  • 300 g strösocker
  • 30 g citronsaft, färskpressad
  • 300 g blandade bär, puréade (lika mycket åkerbär, skogshallon, jordgubbar och blåbär)
  • 500 g grädde, vispad

Gör så här

  1. Värm äggvita, socker och citronsaft under vispning tills det når 60 grader.
  2. Vispa sedan smeten kall.
  3. Vänd i bärpurén i smeten.
  4. Vänd slutligen i lättvispad grädde.
  5. Frys sedan in massan i exempelvis pinnglassformar eller valfri form.