Turkisk pizza

koket.se
Turkisk pizza
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Turkisk pizza

13 ingredienser

30 m

Den här turkiska pizzan kallas Lahmacun och är toppad med färs, lök och tomat.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 300 g köttfärs (lamm, nötkött eller blandfärs)
  • 1 lök, fint hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 tomater, finhackade
  • 1 grön paprika, finhackad
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Gräddning

  • 1 förp yufkadeg (eller färdig pizzadeg)

Gör så här

Fyllning

  1. Blanda köttfärs, lök, vitlök, tomat, grön paprika, persilja, tomatpuré, olivolja, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar väl i en skål.

Gräddning

  1. Värm ugnen enligt anvisningarna på yufkadegen.
  2. Rulla ut den färdigköpta degen på en bakplåt.
  3. Sprid ut fyllningen jämnt över hela degen.
  4. Grädda pizzan i den varma ugnen enligt anvisningarna för yufkadegen, eller tills kanterna är gyllenbruna och färsen är genomstekt.
  5. Servera pizzan med färska grönsaker, citronklyftor och eventuellt en klick yoghurt eller vitlökssås.