Stefan Ekengren tar klassikern till nya höjder – här är hans bästa tunnbrödsrulle – utan korv! korvkiosk-klassikern fylls istället med strimlad karré, fluffigt mos och krämig coleslaw.
Koka potatisen precis klar. Häll av vattnet och låt ånga av någon minut.
Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull.
Mosa potatisen med en ballongvisp, elvisp eller potatisstöt. Tillsätt den varma gräddmjölken, rör ihop ordentligt och smaka av med salt och riven muskot.
Coleslaw
Strimla vitkålen tunt och lägg i en stor skål.
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll det kokande vattnet över vitkålen, låt dra ca 10 minuter.
Hacka persiljan grovt.
Häll av kålen i ett durkslag. Spola den hastigt med kallt vatten. Låt rinna av väl och svalna helt.
Lägg kålen i en skål och blanda med majonnäs, dijonsenap, spiskummin och persilja. Smaka av med salt.
Fläskkarré
Skala och skiva schalottenlöken fint. Smält smöret i en kastrull och koka löken mjuk utan att den tar färg i smöret. Ställ åt sidan och håll varm.
Stek karréskivorna i olja i en stekpanna hårt på båda sidor, salta och peppra väl. Ta upp skivorna direkt på skärbräda och skiva supertunt medan de fortfarande är varma. Lägg i skål och häll på smörkokt lök och barbecuesås, rör om. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Stek tunnbröden hastigt. Bred lite smör på det varma brödet, skeda på mos, toppa med karré och coleslaw. Rulla ihop och njut!