Tunn potatistortilla med knaperstekt chorizo

koket.se
Tunn potatistortilla med knaperstekt chorizo
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Tunn potatistortilla med knaperstekt chorizo

9 ingredienser

40 min

En lite lekfull rätt med potatischips, ägg och chorizo. Den här specialtortillan blir inte bara väldigt god utan även riktigt snygg, alltså perfekt att laga till helgens middagsbjudning.

Se Stefan Ekengren laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 8 ägg
  • 200 g chips, saltade
  • 500 g färsk chorizokorv
  • 1 jalapeño
  • 2 röda paprikor, delade och rensade från kärno
  • 65 g mâchesallad
  • parmesanost
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Gnid in paprikan med olivolja och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta paprikan i ca 15 minuter tills den svartnar runt om, vänd då och då på paprikan i ugnen.
  4. Lägg den rostade paprikan i bunke och täck med lock medan den kallnar. Skala, dela och kärna ur paprikan. Skär paprikan i strimlor.
  5. Snitta korvarna, gröp ut köttet och finfördela det. Stek chorizon knaprig i lite olja, rör gärna med visp så att köttet sönderdelas, låt svalna något.
  6. Gör en tortilla åt gången. Vispa ihop ägg, 2 per portion. Vänd ner chips och salta lite.
  7. Värm en panna och häll i olivolja, häll i äggblandningen och låt steka hårt så att tortillan fluffar upp sig, den ska vara ordentligt krämig i mitten.
  8. Stjälp upp på tallrik och strö över chorizo samt paprikastrimlor. Toppa med mâchesallad och riven parmesanost. Upprepa tills du gjort alla tortillas.

Glöm inte att källsortera ditt matavfall till återvinning och njut av din potatistortilla med chorizo.