Tsukune-kyckling med jasminris

POPULÄRT
Tsukune-kyckling med jasminris
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tsukune-kyckling med jasminris

22 ingredienser

1 h

Den här goda kycklingrätten gör sig bra både som helgmiddag och vardagsräddare.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Kycklingbullar

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk fisksås
  • 2 ägg
  • 60 g morot, riven
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 msk vitlök, riven
  • 2 msk kokosolja (utan smak)

Tillbehör

  • kokt ris
  • broccoli, kokt

Sås

  • 0,5 gul lök, hackad
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk rörsocker
  • 4 limeblad

Servering

  • limefrukt
  • chilifrukt
  • färsk koriander

Gör så här

Håll skärmen tänd

Kycklingbullar

  1. Vispa ihop alla ingredienser (utom kokosoljan) till kycklingfärsen med en gaffel.

Tillbehör

  1. Koka ris och broccoli.

Kycklingfärs forts.

  1. Värm kokosoljan i en stekpanna (gärna med lite högre kant) tills oljan är ordentligt varm.
  2. Använd två skedarna för att göra ”äggformade” kycklingbullar. Doppa skedarna i vatten mellan varje omgång så fastnar inte färsen.
  3. Stek kycklingbullarna gyllene på båda sidor och lyft dem sedan åt sidan.

Sås

  1. Fräs gul lök i samma stekpanna utan att göra den ren i 1 minut.
  2. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och grön curry.
  3. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt sedan övriga ingredienser till såsen.
  5. Lägg ner kycklingbullarna i såsen och låt sjuda i minst 10 minuter så att de är helt klara.

Servering

  1. Servera kycklingbullarna med såsen, ris och broccoli samt lime, chili och färsk koriander.