Trio i melon med marsalasabayon

8 röster
35 m
4

Det här receptet på melon med marsalasabayon och saltrostade pistagenötter är en fräsch dessert som gör sig bra till en festlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
35 m
4

Du behöver

Melon

  • 600 g melon (honung, vatten och cantaloupe)
  • 3 msk mynta, finstrimlad
  • 2 msk cointreau

Sabayon

  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl marsalavin
  • 1 dl vispgrädde

Servering

  • 2 dl pistagenötter
  • 1 tsk flingsalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Melon
    Skala och kärna ur melonerna. Skär melonerna i kuber eller använd ett kuljärn. Lägg i en större skål. Strimla myntabladen och häll på cointreau. Ställ i kylen tills servering.
  2. Sabayon
    Separera äggen och lägg gulorna i en kastrull. Tillsätt marsalavin och socker. Vispa kraftigt på låg värme tills såsen kommer upp i 85 grader. Tag av från plattan och lägg över i en lite skål. Låt svalna av ordentligt och sätt sedan sabayonen in i kylen.
  3. Innan servering vispa 1 dl vispgrädde och blanda ned i sabayonen.
  4. Rostade pistagenötter
    Sätt på stekpannan på högre värme. Dra ned på värmen och häll i pistagenötterna. Strö över flingsaltet och låt nötterna rostas till en fin färg. Hacka nötterna på en skärbräda i mindre bitar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...