Trifle med rabarberkompott

Foto: Tv4
Trifle med rabarberkompott
6 ingredienser
30 m
Trifle med rabarberkompott, jordgubbar och vaniljglass blir ett perfekt avslut på middagen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 500 g rabarber [ca 6-7 stjälkar]
- 1 msk smör
- 2 msk strösocker
- 500 g jordgubbar
- 100 g digestivekex [ca 5-6 kakor]
- 0,5 l vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skala rabarbern och skär dem i bitar.
- Lägg rabarberbitarna i en ugnsfast form, lägg i smör och strö över strösocker. Baka i ugnen i 25 minuter.
- Under tiden sköljer du jordgubbarna samt skär dem i tunna skivor.
- Smula kexen med en gaffel, det är bra om det blir lite olika storlekar på ”smulet”.
- Ta fram 4 glas, t.ex. tumblerglas eller cocktailglas.
- Lägg kexsmul i botten på glasen. Ta ut rabarbern ur ugnen och rör om med en sked så att det blir som en kompott.
- Skeda upp kompotten över kexsmulet. Lägg upp en matsked vaniljglass och skivor med jordgubbar ovanpå.
- Upprepa med ytterligare ett varv kexsmul, rabarberkompott, vaniljglass och avsluta med mycket jordgubbar, så mycket som det får plats i glaset!