Trifle med rabarberkompott

Trifle med rabarberkompott
Foto: Tv4

Trifle med rabarberkompott

Av: Lena - Vaxholm

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

30 m

Trifle med rabarberkompott, jordgubbar och vaniljglass blir ett perfekt avslut på middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g rabarber [ca 6-7 stjälkar]
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 500 g jordgubbar
  • 100 g digestivekex [ca 5-6 kakor]
  • 0,5 l vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala rabarbern och skär dem i bitar.
  3. Lägg rabarberbitarna i en ugnsfast form, lägg i smör och strö över strösocker. Baka i ugnen i 25 minuter.
  4. Under tiden sköljer du jordgubbarna samt skär dem i tunna skivor.
  5. Smula kexen med en gaffel, det är bra om det blir lite olika storlekar på ”smulet”.
  6. Ta fram 4 glas, t.ex. tumblerglas eller cocktailglas.
  7. Lägg kexsmul i botten på glasen. Ta ut rabarbern ur ugnen och rör om med en sked så att det blir som en kompott.
  8. Skeda upp kompotten över kexsmulet. Lägg upp en matsked vaniljglass och skivor med jordgubbar ovanpå.
  9. Upprepa med ytterligare ett varv kexsmul, rabarberkompott, vaniljglass och avsluta med mycket jordgubbar, så mycket som det får plats i glaset!