• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Treveckorssallad

Treveckorssallad
Foto: Ulrika Ekblom
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Treveckorssallad

4 steg att laga

11 ingredienser

15 m

Vad sägs om en sallad som du kan göra redan nu och kunna trolla fram tre veckor framöver? Riktigt smart och en underbar vardagsräddare!

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 800 g morot
  • 0,5 purjolök (eller 1 rödlök)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika

Dressing

  • 1,5 dl vinäger (vit vinsvinäger eller äppelcidervinäger)
  • 0,5 dl strösocker (du kan minska mängden om du vill ha mindre sötma)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk salladskrydda
  • ca 1 msk örtsalt (efter smak)

Gör så här

  1. Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin.
  2. Lägg grönsakerna i en stor bunke.
  3. Häll alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger.
  4. Täck salladen väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.