Tre sorters tacos

POPULÄRT
Tre sorters tacos
Foto: Tv4

Tre sorters tacos

12

42 ingredienser

1 h

Gör en riktigt festlig tacokväll med tre olika versioner! Marinerad flankstek, friterad torsk och majskyckling.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Carne asada nr 1

  • 400 g flankstek

Marinad

  • 2 tsk soja
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 limefrukt, limejuice och zest
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 3 klyftor vitlök

Avokadokräm

  • 2 avokador
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 limefrukt, saft och zest

Servering carne asada

  • tortillabröd
  • picklad rödlök

Corona torsk nr 2

  • 2 ägg
  • pankoströbröd
  • torskrygg
  • frityrolja

Pico de Gallo

  • 5 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 limefrukt
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Servering corona torsk

  • tortillabröd
  • picklad rödkål
  • chilimayo

Majskyckling nr 3

  • 500 g kycklingfilé (från majskyckling)
  • malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Mangoröra

  • 0,5 mango
  • 2 avokador
  • 1 limefrukt
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 majskolv, grillad

Asianmayo

  • 4 msk majonnäs
  • 0,5 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • peppar

Servering majskyckling

  • tortillabröd

Gör så här

  1. Carne asada nr 1
    Blanda samtliga ingredienser till marinaden och låt flanksteken stå och dra i den i ca 1–3 timmar. Stek sedan köttet 1–2 minuter per sida.
  2. Mortla ihop avokadokrämen tills den får en len konsistens.
  3. Skiva upp köttet och lägg på tortillabröd. Bred på avokadokrämen och toppa med picklad lök. Servera och njut!
  4. Corona torsk nr 2
    Blanda samtliga ingredienser till Pico de gallon i en skål och smaka av med salt och olivolja.
  5. Vispa upp äggen i en skål.
  6. Häll panko på en tallrik.
  7. Skär torsken i jämnstora bitar så dem tillagas lika snabbt.
  8. Doppa torskbitarna i ägg och sedan i panko.
  9. Häll frityrolja i en kastrull och värm upp till ca 160 grader och fritera fisken.
  10. Montera ihop tacon och toppa med picklade rödkål och chillimayo.
  11. Majskyckling nr 3
    Börja med att göra mangosalsan genom att röra ihop alla ingredienser utom majsen i en skål.
  12. Stek majskolven och skär sedan bort majskornen och rör ner dem i mangosalsan.
  13. Sen är det dags för asianmayo. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  14. Krydda kycklingen med kummin, salt och peppar efter smak.
  15. Stek kycklingen på hög värme. Lägg i en klick smör, krydda och ös kycklingen ca 10 minuter.
  16. Skiva upp kycklingen och lägg i tortillabröd. Bred mangosalsa över och toppa med asianmayo.
  17. Till detta serveras Coronaöl med lime.