Tre sorters tacos

Foto: Tv4
Tre sorters tacos
42 ingredienser
1 h
Gör en riktigt festlig tacokväll med tre olika versioner! Marinerad flankstek, friterad torsk och majskyckling.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Carne asada nr 1
- 400 g flankstek
Marinad
- 2 tsk soja
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl farinsocker
- 1 knippe färsk koriander
- 1 limefrukt, limejuice och zest
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
- 1 tsk malen spiskummin
- 3 klyftor vitlök
Avokadokräm
- 2 avokador
- 3 msk crème fraîche
- 1 limefrukt, saft och zest
Servering carne asada
- tortillabröd
- picklad rödlök
Corona torsk nr 2
- 2 ägg
- pankoströbröd
- torskrygg
- frityrolja
Pico de Gallo
- 5 tomater
- 0,5 rödlök
- 1 limefrukt
- 1 knippe färsk koriander
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
Servering corona torsk
- tortillabröd
- picklad rödkål
- chilimayo
Majskyckling nr 3
- 500 g kycklingfilé (från majskyckling)
- malen spiskummin
- salt
- svartpeppar
- smör
Mangoröra
- 0,5 mango
- 2 avokador
- 1 limefrukt
- 1 knippe färsk koriander
- 1 majskolv, grillad
Asianmayo
- 4 msk majonnäs
- 0,5 msk soja
- 1 tsk sesamolja
- salt
- peppar
Servering majskyckling
- tortillabröd
Gör så här
Carne asada nr 1
- Blanda samtliga ingredienser till marinaden och låt flanksteken stå och dra i den i ca 1–3 timmar. Stek sedan köttet 1–2 minuter per sida.
- Mortla ihop avokadokrämen tills den får en len konsistens.
- Skiva upp köttet och lägg på tortillabröd. Bred på avokadokrämen och toppa med picklad lök.
- Servera och njut!
Corona torsk nr 2
- Blanda samtliga ingredienser till Pico de gallon i en skål och smaka av med salt och olivolja.
- Vispa upp äggen i en skål.
- Häll panko på en tallrik.
- Skär torsken i jämnstora bitar så dem tillagas lika snabbt.
- Doppa torskbitarna i ägg och sedan i panko.
- Häll frityrolja i en kastrull och värm upp till ca 160 grader och fritera fisken.
- Montera ihop tacon och toppa med picklade rödkål och chillimayo.
Majskyckling nr 3
- Börja med att göra mangosalsan genom att röra ihop alla ingredienser utom majsen i en skål.
- Stek majskolven och skär sedan bort majskornen och rör ner dem i mangosalsan.
- Sen är det dags för asianmayo. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Krydda kycklingen med kummin, salt och peppar efter smak.
- Stek kycklingen på hög värme. Lägg i en klick smör, krydda och ös kycklingen ca 10 minuter.
- Skiva upp kycklingen och lägg i tortillabröd. Bred mangosalsa över och toppa med asianmayo.
- Till detta serveras Coronaöl med lime.