Tre sorters slider

POPULÄRT
Tre sorters slider
Foto: TV4
Victor Munthe
Victor Munthe

Tre sorters slider

Av: Victor Munthe

Från: Efter stängning

40 ingredienser

1 h

Minihamburgare med tre olika fyllningar - skagen, entrecôte och halstrad tonfisk.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 6-8 hamburgerbröd (små slidersbröd)

Slider med tonfisk

  • 200 g tonfisk (gulfenad)

Kryddblandning

  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chiliflakes

Guacamole

  • 2 avokador
  • 1 limefrukt
  • chilifrukt
  • salt
  • peppar

Rödlök

  • 0,5 rödlök
  • 0,5 limefrukt
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 limefrukt

Topping

  • bladsallad
  • gurka
  • salladslök
  • färsk koriander
  • chilifrukt
  • mango
  • 3 cm färsk pepparrot
  • gemsallad
  • tomat, skivad
  • gemsallad
  • 0,5 limefrukt
  • salt
  • peppar

Slider med entrecote

  • 1 skiva entrecôte (tjock)
  • 0,5 vitlök
  • 10 timjankvistar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja

Sås till entrecote

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 msk kapris

Slider med skagenröra

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl parmesanost, riven

Gör så här

Slider med tonfisk

  1. Blanda alla kryddorna till kryddblandningen i en skål. Strö över kryddblandningen på tonfisken och massera in kryddorna ordentligt.
  2. Hetta upp en panna med matolja. Halstra tonfisken lite lätt i pannan på alla sidor så att tonfisken får en yta. Ställ tonfisken åt sidan och låt vila.
  3. Skär salladsblad, salladslök och koriander och lägg i en skål med iskallt vatten för att få dem krispiga. Ställ sedan åt sidan.
  4. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Pressa över citronjuice och låt stå.
  5. Gröp ur avokadorna och mosa dem i en skål. Hacka chilin och lägg ner i avokadoröran. Pressa i lite limejuice, salta och peppra. Rör om och smaka av.
  6. Skär gurka, mango och chili i fina sneda skivor. Lägg upp på ett fat. Ta upp salladen, salladslöken och koriandern ur vattnet och torka av på hushållspapper.
  7. Lägg allt på ett gemensamt fat. Ringla över lite olivolja på grönsakerna på fatet och salta och peppra.
  8. Skär upp och stek bröden i torr panna.
  9. Skär upp tonfisken i tunna skivor, salta och peppra.
  10. Uppläggning tonfisk: Bred på guacamole på brödets undersida. Lägg på salladsblad, gurka, guacamole, mango, salladslök, chili och tonfisk. Toppa med rödlök, koriander och hamburgerlocket.

Slider med entrecote resp skagenröra

  1. Mixa kaprisen med majonnäsen.
  2. Strimla rödlök, pressa över lime och ställ åt sidan.
  3. Plocka så många salladsblad som sliders du ska göra och lägg i en bunke med kallt vatten.
  4. Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med resterande ingredienser till skagenröran och smaka av med salt och peppar.
  5. Krydda köttbiten rikligt med nymalen svartpeppar och flingsalt. Gnugga in det i köttet.
  6. Dela vitlöken på mitten. Värm upp en gjutjärnspanna med olja och stek köttbiten tills den får fin färg på ena sidan. Vänd köttbiten och lägg på vitlök, smör och timjan. Stek tills fin färg och en innertemperatur på 56 grader.
  7. Låt köttet vila 10 minuter på en skärbräda.
  8. Torka av salladsbladen med hushållspapper. Ta hälften av salladsbladen, pressa över lime, riv limeskal, salta och peppra. De är till skagenröran.
  9. Skär upp köttet i tunna skivor, salta och peppra.
  10. Skär upp och stek bröden i torr panna.
  11. Uppläggning skagenröra: ta lite sås från skagenröran och bre på både toppen och botten av bröden. Fyll ett salladsblad med skagenröra och lägg på. Toppa med en tunn tomatskiva.
  12. Uppläggning entrecote: bre på kaprismajonnäs på botten, lägg på ett salladsblad, lite mer majonnäs i bladet, lägg på två skivor entrecote, rödlök och riv över pepparrot.