Tre sorters cookies på en deg
Tre sorters cookies på en deg
15 ingredienser
1 h
Härligt segmjuka cookies - en med vit choklad och syrliga hallon, en klassiker med nötter och choklad och en riktigt chokladig med kakao och chokladbitar.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Grunddeg cookies
- 200 g smör, rumsvarmt
- 0,5 dl strösocker
- 1,75 dl brunt farinsocker
- 1 ägg, rumsvarmt
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk majsstärkelse
Smaksättning - Chocolate chunk
- 100 g mörk choklad, grovhackad
- 50 g hasselnötter, skalade och grovhackade
Smaksättning - Vit choklad & hallon
- 100 g vit bakchoklad, grovhackad
- 25 g frystorkade hallon
Smaksättning - Dubbelchoklad
- 2 msk kakao
- 2 tsk espressopulver
- 100 g mörk choklad, grovhackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
- Tillsätt i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Fördela degen i tre bunkar. Tillsätt smaksättning i respektive bunke. Arbeta in till en jämn deg. I double chocolate chip cookies behöver du först arbeta in kakaon innan du arbetar in chokladbitarna för att kakaon ska fördela sig jämnt i degen.
- Ställ degarna i kyl i ca 30 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
- Dela varje deg i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll och fördela på plåtarna med generöst med mellanrum.
- Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Den plåt som inte gräddas kan med fördel stå i kylen under tiden.
- Låt kakorna ligga kvar på plåtarna i ca 3 minuter innan du försiktigt flyttar över dem på ett galler med t ex en stekspade. Låt svalna helt.