Tandoorikyckling

73 röster
4
Tandoorikyckling
Foto: Tove Nilsson
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 5 tomater
  • 2 msk ingefära, hackad
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 msk tandoorikrydda
  • olja, neutral
  • 1 förp kokosmjölk [400 ml]
  • 1,5 msk honung, flytande
  • 0,5 msk citron
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymald, (efter smak)

Serveras med

  • ris
  • citron, klyftor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 dl färsk koriander grovt hackad (eller mynta)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklingen i en form.
  3. Skala och klyfta löken.
  4. Kärna ur och tärna paprikan.
  5. Klyfta tomaterna.
  6. Lägg grönsaker, ingefära och chili runtom kycklingen i formen.
  7. Krydda kyckling och grönsaker med tandoorikrydda, salt och peppar.
  8. Ringla lite olja över kycklingen och gnid in kryddorna i skinnet.
  9. Häll kokosmjölk och honung över grönsakerna.
  10. Ställ i mitten av ugnen ca 1 timme. Kontrollera att kycklingen är klar.
  11. Smaka av såsen med salt, peppar och eventuellt pressad citron.
  12. Servera med ris, citronklyfta, en klick yoghurt och rikligt med färsk koriander eller mynta.
18 januari 2011