Cheddargratinerad rotsaksgratäng

48 röster
50 min
4
Cheddargratinerad rotsaksgratäng
Foto: Tove Nilsson

Den här cheddargratinerad rotsaksgratängen är ett perfekt tillbehör!

Se fler recept från

Tove Nilsson


Visa mer
50 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 0,3 rotselleri
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • Salt, efter smak
  • Nymald svartpeppar, efter smak
  • 1 dl cheddarost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Skala och dela rotsakerna i mindre bitar.
  4. Fräs purjolöken i en stor kastrull eller gryta tillsammans med 0.5 matsked smör.
  5. Tillsätt rotsaker, grädde och mjölk.
  6. Låt koka på svag värme ca 20 minuter tills rotsakerna är mjuka och grädden kokat ihop.
  7. Smaka av med kryddpeppar, salt och peppar.
  8. Häll i en form och toppa med riven cheddar.
  9. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
7 april 2011
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept