Popcorn med kolasmak
Popcorn med kolasmak
7 ingredienser
1,5 timme
Krispiga karamellpopcorn täckta av smörkola! Påskigt blir det att tillsätta pastellströssel eller kanske salta hackade nötter till de vuxna.
Ingredienser
- 2 förp micropopcorn
- 3 dl strösocker
- 1 dl glukossirap
- 100 g smör
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 tsk bakpulver
- 3 msk pastellströssel (eller nötter)
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Poppa popcorn enligt anvisningen på förpackningen. Häll i en stor skål.
- Smält socker och glukossirap till en gyllenbrun karamell i en tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt smör och grädde. Låt koka till en temperatur på 125 grader.
- Tag av från värmen och blanda snabbt i bakpulver.
- Häll kolasmeten över popcornen och blanda så att alla popcorn täcks av smet.
- Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen 1 timme. Rör runt var 15 minut. Efter halva tiden – tillsätt eventuellt strössel på popcornen så att det får en påskpastellfärg! Det är även gott med hackade nötter.
- Låt svalna och förvara i lufttät påse eller burk.