Linssallad med rödkål
Linssallad med rödkål
7 ingredienser
Belugalinser är goda, tuggiga och ger en lite nötig smak i salladen. Rödkålen är rik på C-vitamin, antioxidanter och fibrer – allt som behövs i vintermörkret!
Man kan även blanda i haricot verts, sockerärtor, sparris eller sugarsnaps. /Tove
Ingredienser
- 2 dl belugalinser (svarta linser)
- 200 g rödkål
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- salt (efter smak)
- svartpeppar, nymald
Serveras med
- Gräddfil (eller turkisk yoghurt)
Gör så här
- Koka linserna i saltat vatten ca 15-20 minuter. De ska bli genomkokta men fortfarande vara lite ”tuggiga”.
- Strimla rödkålen på mandolin eller med en osthyvel.
- Blanda rödkålen med vinäger och olja.
- Häll av linserna i sil och skölj snabbt i kallt vatten, låt droppa av.
- Blanda linser och rödkål.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger.
- Servera med en klick gräddfil eller yoghurt!