Toscapäron med grädde

Toscapäron med grädde
Foto: Tv4

Toscapäron med grädde

1

8 ingredienser

40 m

Toscapäron med grädde smaksatt med cognac blir en härlig dessert efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 päron, halverade

Toscaglasyr

  • 50 g smör
  • 1 dl sötmandel, flagad
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde

Servering

  • grädde
  • cognac

Gör så här

  1. Låt päronen rinna av.
  2. Lägg päronen på en smort ugnsfast fat.
  3. Toscaglasyr
    Smält smöret och blanda ner mandel, socker, mjöl och grädde.
  4. Låt glasyren sjuda upp.
  5. Bred toscaglasyen över päronen.
  6. Grädda i ugnen ca 15–20 minuter på 225 grader.
  7. Servering
    Servera päronen avsvalnade med vispad grädde smaksatt med cognac.