Toscapäron med grädde

Foto: Tv4
Toscapäron med grädde
8 ingredienser
40 m
Toscapäron med grädde smaksatt med cognac blir en härlig dessert efter maten.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 8 päron, halverade
Toscaglasyr
- 50 g smör
- 1 dl sötmandel, flagad
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk grädde
Servering
- grädde
- cognac
Gör så här
- Låt päronen rinna av.
- Lägg päronen på en smort ugnsfast fat.
Toscaglasyr
- Smält smöret och blanda ner mandel, socker, mjöl och grädde.
- Låt glasyren sjuda upp.
- Bred toscaglasyen över päronen.
- Grädda i ugnen ca 15–20 minuter på 225 grader.
Servering
- Servera päronen avsvalnade med vispad grädde smaksatt med cognac.