Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör (eller margarin)
3,5 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Fyllning
500 g blandad frukt (t.ex. äpplen, päron eller plommon)
0,5 dl Dansukker Ljus Sirap
0,5 dl vatten
2 msk potatismjöl
Toscasmet
100 g smör (eller margarin)
100 g sötmandel, skalad och flisad
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Gör så här
Pajdeg
Arbeta samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en pajform som är 25 cm i diameter. Ställ i kylskåp i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet i 10 minuter.
Fyllning
Skala och kärna ur frukten. Skär frukten i bitar och lägg bitrana i en kastrull tillsammans med sirap, vatten och potatismjöl. Värm tills frukten mjuknat något. Lägg frukten i pajskalet.
Toscasmet
Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över frukten.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, tills toscan har blivit gyllenbrun.
Servera pajen ljummen med lite vaniljsås eller vaniljglass.