Toscansk kycklinggryta med krispig bacon

Toscansk kycklinggryta med krispig bacon

15 ingredienser

30 min

En av de godaste och enklaste kycklinggrytorna vi nånsin smakat! Grytan får en väldigt god smak av kycklingfond, soltorkade tomater och det knaperstekta baconet. En perfekt middagsrätt att bjuda på alla dagar i veckan.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond
ToT kycklingfond produktbild

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond

Fonden förstärker smaken av kyckling och passar utmärkt i soppor, såser och grytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp bacon
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 6-8 soltorkade tomater, hackade
  • färsk spenat, 1 näve
  • färsk basilika

Servering

  • pasta, ris eller potatis

Gör så här

  1. Skär bacon i små bitar och stek krispigt. Lägg åt sidan på en tallrik och låt fettet rinna av på hushållspapper.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i samma panna tills de har fått fin färg. Ställ åt sidan.
  3. Stek löken tills den har mjuknat och tillsätt vitlöken och fräs i 1-3 minuter. Tillsätt grädde, vatten, kycklingfond, de torkade kryddorna och soltorkade tomaterna. Låt koka ihop och lägg sedan tillbaka kycklingfiléerna.
  4. Grytan är klar när kycklingen är helt genomstekt. Vid servering toppa grytan med den knaperstekta baconen och färsk basilika.
  5. Avnjut med kokt ris, pasta eller potatis!
TIPS!
Fler tips!
Krämig fläskfilégryta

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer