Tortellini in brodo med citron

NYHET
Tortellini in brodo med citron
Foto: Tv4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Tortellini in brodo med citron

2

14 ingredienser

1 h 30 m

Tortellini som fått koka i hemgjord buljong och serveras med frisk citron blir en riktig succé till middag.

Ingredienser

portioner
  • 3 selleristjälkar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • olja (till stekning)
  • 2,5 l vatten, kokhett
  • ca 50 g torkad svamp (valfri sort eller mixa olika sorter, jag valde shiitakesvamp)
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • ca 1 dl färsk bladpersilja, med stjälkar
  • 2 tsk salt

Servering

  • 500 g färsk tortellini (valfri fyllning)
  • 1 citron, skal och saft
  • kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Hacka selleri, morot, lök och vitlök grovt.
  2. Hetta upp olja i en rymlig gryta och stek grönsakerna på hög värme under omrörning tills de har fått lite färg, det tar några minuter.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Låt puttra under lock i 1,5 timme och sila sedan av buljongen.
  4. Koka tortellinin i cirka 1 liter av buljongen.
  5. Lägg upp tortellinin på tallrikar direkt när det kokat klart. Riv lite citronskal över pastan samt ringla citronsaft och lite kallpressad rapsolja över och servera.
  6. Den överblivna buljongen kan frysas in.