Tortellini in brodo med citron
Tortellini in brodo med citron
14 ingredienser
1 h 30 m
Tortellini som fått koka i hemgjord buljong och serveras med frisk citron blir en riktig succé till middag.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 3 selleristjälkar
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- olja (till stekning)
- 2,5 l vatten, kokhett
- ca 50 g torkad svamp (valfri sort eller mixa olika sorter, jag valde shiitakesvamp)
- 2 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- ca 1 dl färsk bladpersilja, med stjälkar
- 2 tsk salt
Servering
- 500 g färsk tortellini (valfri fyllning)
- 1 citron, skal och saft
- kallpressad rapsolja
Gör så här
- Hacka selleri, morot, lök och vitlök grovt.
- Hetta upp olja i en rymlig gryta och stek grönsakerna på hög värme under omrörning tills de har fått lite färg, det tar några minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Låt puttra under lock i 1,5 timme och sila sedan av buljongen.
- Koka tortellinin i cirka 1 liter av buljongen.
- Lägg upp tortellinin på tallrikar direkt när det kokat klart. Riv lite citronskal över pastan samt ringla citronsaft och lite kallpressad rapsolja över och servera.
- Den överblivna buljongen kan frysas in.