Tortellini alla panna

koket.se
Tortellini alla panna
Foto: Alia Serban

Tortellini alla panna

6 ingredienser

20 m

"Här är en riktig tortellini alla panna, en rätt som ursprungligen är från Bologna och helt enkelt är tortellini med grädde. Eller ja, riktig och riktig. Min version i alla fall. Säg inte till någon italienare att jag har i lite smör. Använder du färsk tortellini kan du faktiskt koka den direkt i grädden." /Oliver Ingrosso

Oliver Ingrossos recept saknar mängder - i italiensk matlagning betyder quanto basta ungefär så mycket som behövs. Så mycket du vill. Det som är tillräckligt för dig. Med de ledorden vill Oliver lära dig sina bästa tekniker och metoder för att laga fantastiskt god italiensk mat, utan att fokusera på exakta teskedar salt och minutanvisningar.

Quanto basta - omslag

Receptet är ur boken Quanto basta

Italienska favoriter och familjerecept av Oliver Ingrosso

Se Oliver Ingrosso laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
 • salt
 • smör
 • grädde (helst 40%)
 • parmesanost
 • färsk tortellini (helst färsk med valfri fyllning)
 • svartpeppar

Gör så här

 1. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Det behöver inte vara jättemycket salt.
 2. Låt en klick smör smälta ner i en stekpanna. Det ska inte brynas utan behålla sin gula färg. Om det börjar bubbla för snabbt kan du ha
 3. i lite vatten.
 4. Häll över ordentligt med grädde.
 5. Låt koka upp.
 6. Finriv mycket parmesan.
 7. Koka tortellinin så att den är nästintill färdig. Kom ihåg att den ska gå färdigt i grädden sedan så koka den inte för länge.
 8. Lyft över pastan i grädden och låt pastan gå klart i såsen. Såsen ska tjockna, men du måste hitta en bra balans för parmesanen kommer att hjälpa till med det också.
 9. Stäng av värmen och rör ner parmesan.
 10. Slunga runt så att såsen blir krämig och fin. Kanske behövs det lite mer pastavatten eller parmesan. Men det kan räcka med ytterst lite vatten för att få en bra balans.
 11. Servera med mer parmesan och nymalen svartpeppar. Här får du gärna använda en microplane för att riva parmesanen på toppen, jag tycker att det blir godast faktiskt.
 12. Ät direkt!

Ha aldrig i osten medan värmen är på under pannan, då kommer den att klumpa sig lättare.