Torsk med vitvinsås och ägg

Abba torsk med äggsås
Foto: Abba

Torsk med vitvinsås och ägg

20

5 ingredienser

20 min

En riktig klassiker som vi äter alldeles för sällan! Lättlagad rätt med torsk i ugn, vitvinssås och ägg.

läs mer
Abba Middagsklart vitvinssås NY

Abba Middagsklart Vitvinssås

En mild och god gratängsås till fisk, på crème fraiche, vitt vin och buljong.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar torskfilé
  • 1 förp Abba Middagsklart Vitvinssås

Garnering

  • 2 ägg, hackade
  • färsk persilja
  • färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst. Lägg torsken i en ugnsform, häll över den färdiga såsen från Abba och baka i ugnen i ca 15-20 minuter (tills fisken är färdigkokt) på 150-175 grader.
  2. När fisken är klar, hacka två kokta ägg och strössla över tillsammans med hackade örter och riven pepparrot. Servera gärna med potatismos, gröna ärtor och lite citron.
TIPS!
läs mer
Abba tonfiskwrap

Abba tipsar!

Sill, strömming, matjes & ansjovis – vad är vad?

Läs mer