• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Torsk med vitvinsås och ägg

Abba torsk med äggsås
Foto: Abba

Torsk med vitvinsås och ägg

2 steg att laga

5 ingredienser

20 m

En riktig klassiker som vi äter alldeles för sällan! Lättlagad rätt med torsk i ugn, vitvinssås och ägg.

Abba Middagsklart vitvinssås NY

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 bit torskfilé
  • 1 förp Abba Middagsklart Vitvinssås

Garnering

  • 2 ägg, hackade
  • färsk persilja
  • färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst. Lägg torsken i en ugnsform, häll över den färdiga såsen från Abba och baka i ugnen i ca 15-20 minuter (tills fisken är färdigkokt) på 150-175 grader.
  2. När fisken är klar, hacka två kokta ägg och strössla över tillsammans med hackade örter och riven pepparrot. Servera gärna med potatismos, gröna ärtor och lite citron.