Torparns bakelse med mandel, äpple och björnbär

3 röster
45 m
9 bakelser

Glutenfria mandelbakelser fyllda med äppelmos samt dekorerade med björnbär och spritsad grädde.

Tips: Du kan byta ut mandel, socker och bittermandelolja mot 200 g färdig mandelmassa.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.


Visa mer
45 m
9 bakelser

Du behöver

Mandelmuffins

  • 110 g skållad mandel
  • knappt 1 droppe bittermandelolja
  • 90 g socker (1 dl)
  • 2 ägg
  • 30 g glutenfri mjölmix (0,5 dl)
  • 40 g potatismjöl (0,5 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • smör
  • flagad mandel

Montering

  • 1-1,3 l vispgrädde
  • 1,5 dl björnbärssylt
  • 1,5 dl äppelmos
  • ev. färska björnbär

Gör så här

  1. Mandelmuffins
    Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Smörj en muffinsplåt i metall med smör och strö i flagad mandel.
  3. Kör skållad mandel, bittermandelolja och socker i en matberedare (eller använd färdig mandelmassa).
  4. Rör ihop mandelmassan med äggen.
  5. Blanda glutenfri mjölmix, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i mandelmasseblandningen och blanda ordentligt.
  6. Fyll formarna med smet. Grädda mitt i ugnen ca 14 min.
  7. Montering
    Vispa grädden ganska fast (den ska gå att spritsa).
  8. Dela muffinsen på mitten och gör en liten utgröpning i mitten, fyll gropen med äpplemos och lägg ihop.
  9. Spackla med grädde. Spritsa grädde på bakelserna och lägg lite björnbärssylt på toppen. Dekorera ev. med färska björnbär.
10 september 2015

laddar fler recept

Laddar fler recept