Torkad friluftsmat

Torkad friluftsmat
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Torkad friluftsmat

6 ingredienser

Gör din egen friluftsmat till fjällturen. Att torka grönsaker ger lång hållbarhet, tar liten plats och är lätt i ryggsäcken. Det går även att slänga i en näve av den torkade maten i t ex en gryta eller i en pastasås hemma på spisen för att få upp smakerna.

Ingredienser

  • morot
  • tomat
  • basilika
  • purjolök
  • grönkål
  • zucchini

Gör så här

  1. Tvätta grönsakerna och hacka dem smått. Det går givetvis bra att variera grönsakerna efter säsong och smak.
  2. Lägg alltihop i en tork eller i ugnen på bakplåtspapper i 50 grader över natten.
  3. Dagen efter har du en fantastiskt fin bas till en gryta.
  4. Tips! Marie tog också linser och torkad svamp med sig på utflykten. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt alla ingredienser, låt sjuda en stund till rätt konsistens. Ät och njut.