Torkad friluftsmat
Torkad friluftsmat
6 ingredienser
Gör din egen friluftsmat till fjällturen. Att torka grönsaker ger lång hållbarhet, tar liten plats och är lätt i ryggsäcken. Det går även att slänga i en näve av den torkade maten i t ex en gryta eller i en pastasås hemma på spisen för att få upp smakerna.
Ingredienser
- morot
- tomat
- basilika
- purjolök
- grönkål
- zucchini
Gör så här
- Tvätta grönsakerna och hacka dem smått. Det går givetvis bra att variera grönsakerna efter säsong och smak.
- Lägg alltihop i en tork eller i ugnen på bakplåtspapper i 50 grader över natten.
- Dagen efter har du en fantastiskt fin bas till en gryta.
- Tips! Marie tog också linser och torkad svamp med sig på utflykten. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt alla ingredienser, låt sjuda en stund till rätt konsistens. Ät och njut.