Tonkatsu sando

tonkatsu sando
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Tonkatsu sando

7

15 ingredienser

30 min

Jennie Walldén bjuder på en klassisk japansk macka med tonkatsu (frasigt panerad fläskkotlett) som serveras med en magisk tonkatsusås mellan ljust bröd. Perfekt att servera till både lunch och middag.

Ingredienser

portioner4
  • 4 fläskkotletter (utan ben) [à 150 g]
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • matolja, neutral att steka i

Tonkatsusås

  • 1 dl ketchup
  • 2,5 msk worcestersås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung

Tillbehör

  • 3 dl spetskål, finstrimlad
  • 1-2 salladslökar, tunt skivade
  • 4 tsk dijonsenap
  • 4 msk majonnäs
  • 8 skivor formfranska

Gör så här

  1. Blanda ihop allt till tonkatsusåsen. Ställ åt sidan.
  2. Skär små snitt i fettkappan på kotletterna, detta för att de inte ska böja sig när man steker dem.
  3. Salta kotletterna lätt och dubbelpanera sen genom först vända dem i mjöl, sen ägg och till sist i panko. Stek i generöst med olja till frasiga och gyllene på båda sidor.
  4. Bred dijonsenap på 4 brödskivor och bred sen på majonnäs.
  5. Lägg på strimlad kål, salladslök, hälften av tonkatsusåsen och sen den frasiga tonkatsun. Ringla på mer tonkatsusås och toppa med resterande brödskivor.
  6. Tryck till sidorna lätt och skär sedan av kanterna, dela mackorna på mitten. Servera genast!