Tonfisktartar på friterat rispapper med srirachamajonnäs

POPULÄRT
Tonfisktartar på friterat rispapper med srirachamajonnäs
Foto: TV4
Ayla Canpunar
Ayla Canpunar

Tonfisktartar på friterat rispapper med srirachamajonnäs

Av: Ayla Canpunar

Från: Sveriges mästerkock

16 ingredienser

45 min

Hett, frasigt och smakrikt beskriver bäst detta lyxiga drinktilltugg.

Ingredienser

portioner stycken

Tonfisktartar

  • ca 450 g tonfiskfilé (färsk)
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk japansk soja
  • ca 10 droppar sriracha
  • 0,5 limefrukt, finrivet skal
  • 4 blad rispapper
  • 1 silverlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,5 dl sesamfrön (svarta och vita)
  • 5 dl frityrolja
  • salt
  • is

Srirachamajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2-3 dl rapsolja
  • sriracha (efter smak)

Gör så här

  1. Börja med att skära tonfisken i små tärningar. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt sesamolja, riven ingefära, soja och några droppar srirachasås och salt. Blanda försiktigt och smaka av och se om det behövs mer salt. Ställ svalt.
  3. Vispa äggulorna i en bunke och tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Smaksätt majonnäsen med srirachasås och smaka av med salt.
  4. Skiva löken tunt och fint och lägg den i en bunke med isvatten.
  5. Värm upp oljan till 160 grader. Klipp varje rispapper i 6 lika stora bitar. Fritera i omgångar, varje rispapper behöver bara några sekunder i oljan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. salta.
  6. Fördela tonfisken på rispapperen. Ringla över srirachamajonnäs. Toppa med sesamfrön, koriander och den isade silverlöken.